Kalbinin sesini dinle; özlemlerinin peşinden git; yaratıcılığını güçlendir; bedenine iyi davran; sana iyi gelmeyen seyleri reddet…

17 Şubat 2014 Pazartesi


Sevgiye dair ne çok şey söylüyoruz, ne çok şey konuşuyoruz. Ama sevgi sözcüklerden çok öte, yürekten yayılan bir titreşim:)
Kalbin Sesi Safi Nidiaye’nin yazdığı nefis bir kitap. Kitaptan alıntılar paylaşmak istedim:)

Korkuya Dair

“ilkönce kendi korkuna eğil. Aklınla değil ama “sen beni etkileyemezsin defol git diyerek değil.” Korkuna sevgi ver, onu onayla! Onu kalbine sok. Onu hissetme cesaretini göster. Onunla bütün ol, korkunun ihtiyacı olan tek şey budur. Ancak o zaman değişebilir.

Ve nefis bir manifesto yazmış Safi kalbe dair;

” Şu andan itibaren bende ve benimle ilgili meselelerde tek söz sahibi kalbimdir. Ne yaşarsam yaşayayım kalbimin sesini dinleyeceğim ve ona itaat edeceğim. İçime korku ve ıstırap uyandıran her durumla başa çıkması için kalbimden medet umacağım….”

Ve egoya dair…

” Ego denen şey senin kişisel tarihinden kaynaklanır. Yaşadıklarına, başkalarının sana söylediklerine, başkalarının sana davranış şekline ve kendi davranışlarını yorumlama biçimine göre kendini öyle ya da böyle zannedersin. …….Sana ait diye düşündüğün özellikler sende kendini açığa vuran bir bütünün halleridir. .

Kalpten Yaşamak
Kalpten yaşamak hiç bitmeyen bir meydan okumadır. …..Senin olmayan yolu er ya da geç terk etmek zorundasın. O yolda ilerlediğin sürece kendini rahatsız hissedersin.
Kendi içinde saklı gerçeği bulabilmek için derinliklerine dalmak zorundasın. Bu gerçek ne orada gömülü, ne de gizli. Sadece sen neyin ardına gizlenmişsen, nasıl görünüyorsan ya da kendini nasıl göstermek istiyorsan o öyledir; ta yüreğinde ne hissediyorsan odur………
Bireysellik kişiye özel birşey değil, büyük anlam taşıyan tanrısal bir meseledir. Kendini sevgiye ne kadar çok açarsan, kalbini açarken kayıtsız şartsız olmayı ne kadar çok yeğlersen, kendi gerçek doğanla ne kadar uyumlu yaşarsan, gerçek olur, gerçek düşünür ve gerçek konuşursan, bireyselliğin o kadar belirgin olur. Tanrı seni sen yapan eşsizliğinde kendini çok daha mükemmel gösterir.”

Çok ama çok keyifli hayata dair herşeyi sevgi penceresiyle anlatan bir kitap,

jQuery( window ).load( function() { if ( jQuery(".wpa script[src*='shareth.ru']").length > 0 || jQuery(".wpa iframe[src*='boomvideo.tv']").length > 0 || jQuery(".wpa iframe[src*='viewablemedia.net']").length > 0 || jQuery(".wpa .sharethrough-placement").length > 0 ) { jQuery( '.wpa' ).css( 'width', '400px' ); }setTimeout(function(){if(typeof GS_googleAddAdSenseService !== 'function'){new Image().src=document.location.protocol+"//stats.wordpress.com/g.gif?v=wpcom-no-pv&x_noads=adblock&baba="+Math.random()}},100);} ); İşte öyle biri. Okyanus'ta bir damla. Çeşitli kimlikleri var ama sonunda sadece insan olmaya çalışan ve hatta insan kimliğini de geride bırakıp hiçliğe doğru adım adım ilerleyen bir nokta:)

View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder